Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ікра горбуші: найкраще поєднання смаку і користі
Ікра лососевих риб — це продукт унікальний за складом та користю для організму. Серед споживачів великою популярністю користується ікра горбуші, яка відрізняється яскравим смаком і доступною ціною
Червона ікра — важлива складова повноцінного харчування
Збалансований раціон має бути різноманітними. Лише так можна забезпечити організм необхідними корисними речовинами, вітамінами та мікроелементами. Морепродукти є обов'язковою складовою здорового харчування. Ікра лососевих риб, зокрема горбуші — це справжній концентрат необхідних організму компонентів.
Ікра горбуші є джерелом багатьох важливих для здоров'я речовин . Вона містить
- високоцінний білок, що легко засвоюється;
- поліненасичені жирні кислоти;
- вітаміни;
- різноманітні мікроелементи.
Концентрація білкових сполук в ікрі горбуші вища ніж у яловичині, сирі чи бобових. Завдяки цьому навіть невелика кількість продукту може наситити організм необхідними для нього будівельним матеріалом.
Ліпіди, що входять в склад ікри, швидко засвоюються, тому цей продукт може бути складовою дієтичного харчування. Особливістю червоної ікри є високий вміст поліненасичених кислот, зокрема Омеги-3. Ця речовина не виробляється організмом, тому має регулярно надходити до нього ззовні. Вона незамінна для нормального функціонування мозку, серця, репродуктивної системи, повноцінного обміну речовин. Омега-3 є особливо важливою для розумового та фізичного розвитку дітей. Вводити ікру в їх раціон можна поступово після трьох років.
Ікра горбуші є багатим джерелом вітамінів. У ній є вітаміни групи B, цьому числі фолієва кислота, вітамін А і D. Вони мають високий рівень біодоступності на відміну від синтетичних вітамінних добавок.
Крім цього харчова цінність ікри визначається великим вмістом мікроелементів: кальцію, йоду, фосфору, заліза, селену. Такий комплекс позитивно впливає на стан шкіри, кісток та внутрішніх органів, сприяє підвищенню імунітету. Вживання ікри слугує профілактикою анемії та авітамінозу. Лише 50 г продукту перекриває щоденну потребу в йоді.
Регулярне вживання червоної ікри, зокрема виготовленої з горбуші, здатне наповнити організм енергією, покращити стійкість до стресу та опірність до хвороб. Важливо пам'ятати, що добова кількість споживання ікри не повинна перевищувати кілька чайних ложок для дорослої людини. Причиною цього є досить висока кількість солі в готовому виробі.
Ікра горбуші: особливості вибору
Горбуша — найчисельніший вид лососевих риб. Вона мешкає в екологічно чистих водах північних морів та Тихого океану, а нереститься в прісних річках. Добування ікри з горбуші — досить трудомісткий процес, адже цю рибу не розводять в штучних водоймах. Тому вартість продукту не може бути низькою.
Висока ціна ікри змушує дуже уважно ставитися до її вибору. При покупці варто звертати увагу на зовнішні критерії. Слід уважно вивчити маркування на упаковці:
- Назву продукту — у ній не має бути слова «імітована». Імітація ікри суттєво відрізняється по складу від справжньої.
- Відомості про споживчі властивості товару: склад у відсотковому відношенні, категорію якості, дату виготовлення.
- Країну походження сировини, тобто місце промислу.
- Назву виробника та адресу промислових потужностей.
Якісний продукт виготовляється з ікри, яка має становити понад 90%, олії та солі. Допускається незначна кількість консервантів.
Ікринки горбуші мають ніжний помаранчевий колір та приємну текстуру. Їх смак — насичений і м'який водночас.
Щоб повною мірою насолодитися смачним делікатесом потрібно купувати лише якісну продукцію від перевірених виробників. Категорія якості може бути преміальною чи стандартною. В будь-якому випадку ви отримаєте корисний продукт.
Інтернет-магазин Ікорний дім пропонує великий асортимент товарів даної категорії від перевірених брендів. Різноманітність торгових марок, виду та об'єму пакування дає можливість обрати найсмачнішу ікру в оптимальній для вас ціновій категорії.