Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Будні: 09:00–18:00

 

0
Мій кошик

Біла ікра тріски

Ікра тріски — винятковий смак та корисні властивості

Ікра в кулінарії займає особливе місце. Мабуть, жоден продукт не має такого вираженого характерного смаку, з безліччю відтінків. Це справжня насолода для гурманів, а з урахуванням беззаперечної користі, яку представляють для організму морепродукти, то присутність ікри в раціоні людини складно переоцінити. Біла ікра тріски поєднує в собі корисні якості, високі смакові характеристики та прийнятну ціну. Це оптимальний варіант, який спроможний задовольнити навіть найвибагливіші очікування споживача.

Біла ікра тріски

Своєрідність та винятковість ікри тріски

Тріскова ікра за своїми поживними та смаковими властивостями не поступається багатьом благородним видам ікри. Її вирізняє напрочуд ніжний смак, з майже відсутнім рибним присмаком. Ікринки тріски дуже дрібні та мають персикове забарвлення, тому будь-які страви набувають привабливого апетитного вигляду. Такі органолептичні властивості роблять її дуже популярною для приготування салатів, закусок. Вона чудово поєднується з овочами, забезпечуючи комплекс корисних та поживних елементів. Вживання ікри тріски з хлібом та маслом або млинцями — класичне, всіма визнане поєднання.

Корисні властивості ікри тріски

Тріскова ікра відома своїм позитивним впливом на організм людини, завдяки багатому вмісту корисних речовин, а саме:

  • Білка. У 100 г ікри тріски міститься близько 20 г високоякісного білка, який збагачує організм незамінними амінокислотами.
  • Омега-3 кислот, які необхідні для правильного функціонування організму. Завдяки високому вмісту поліненасичених жирних кислот ікра має позитивний вплив на роботу серцево-судинної системи: регулює функцію артерій, запобігає утворенню тромбів, покращує самопочуття, запобігає виникненню діабету та раку.
  • Вітаміну B12. Одна чайна ложка продукту покриває добову потребу в ньому дорослої людини. Вітамін В12 бере участь у виробленні еритроцитів, перешкоджає виникненню анемії та позитивно впливає на роботу нервової системи.
  • Селену та залізу. 100 г продукту покриває добову потребу дорослої людини в цих мінералах більш ніж на 100%. Селен підвищує захисні сили організму, бере участь у детоксикації шкідливих для організму сполук, а залізо сприяє транспортуванню кисню та запобігає анемії.
  • Значній кількості вітамінів В2, В6, D, а також магнію, фосфору і кальцію. Вміст вітаміну А покращує зорові функції й уповільнює процес старіння шкіри.

Такий збалансований склад ікри тріски робить її бажаним продуктом на столі кожної людини, незалежно від віку. Її варто вживати дорослим, дітям і літнім людям для зміцнення захисних сил організму, особливо в періоди міжсезоння, як профілактичний засіб у запобіганні багатьох захворювань, а також як компонент при лікуванні діагностованих хвороб.

При правильному вживанні ікра тріски може стати не просто делікатесним доповненням раціону кожної людини, але й повністю замінити курс вітамінізації організму.

Особливості вибору та зберігання ікри тріски

Щоб отримати максимальну користь від споживання ікри тріски, її варт купувати у перевіреного продавця. Для початку варто оцінити стан упакування — скляна чи жерстяна банка не повинна мати пошкодження, вм'ятини чи отвори. Якщо потрясти банку, вміст зайвої рідини проявиться булькітливими звуками.

Ікра тріски

Також важливо звертати увагу на термін придатності продукту. Якщо банка скляна, можна оцінити вигляд ікри. Вона має бути однорідної консистенції з характерним персиковим кольором. Запах якісної ікри тріски приємний, з легким морським відтінком. При відкритті банки ікру краще вжити впродовж п'яти діб.

Тріскова ікра корисна для вживання людям всіх вікових категорій. Необхідно тільки споживати її в розумних межах, уважно ставитися до вибору та умов зберігання. «Ікорний дім» пропонує якісну ікру тріски від відомих виробників, що забезпечує максимальну користь продукту та кулінарну насолоду, яку дарує вишуканий смак моря.

Немає товарів

Вгору