Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ікра білих порід риб, таких як: тріска, сайда, мойва, минтаю вважається найдоступнішою ікрою з поміж інших, співвідношення ціна-якість.
Видобувається ікра в промислових маштабах та імпортується з США. Незважаючи на свою доступність, вона має безліч позитивних якостей, таких як: містить вітаміни групи В, що позитивно впливає на нервову та серцево-судинну системи, мінерали, що допоможуть наповнити організм споживаючи ікру білих риб.
В гастрономії ікру застосовують у вигляді: намазок, додають до салатів, смачно з млинцями, та просто у вигляді бутербродів із вершковим маслом.
Ікра білих порід риб розфасовується на спеціалізованому заводі з дотриманням всіх стандартів якості та відповідності нормам. Розфасовка відбувається в пластбанці, склобанці, жестяній банці від 80 та 500 грамів.
Доступність ікри не зменшує її популярність та користь.
Біла ікра — багатство смаку та користі, доступні кожному
Ікра риб заслужено користується репутацією делікатесних продуктів. Практично будь-який вид ікри є чудовим доповненням раціону кожної людини. І хоча більшого поширення набуло вживання червоної ікри, біла ікра заслуговує на не меншу увагу та визнання серед гурманів.
Корисні властивості білої ікри
Дієтологи вважають ікру найціннішим харчовим продуктом. Користь від ікри не визначається її кольором. Тому запевнення, що червона та чорна ікра мають більше позитивного впливу на організм, абсолютно не вірне. Хоча вартість білої ікри набагато нижча за вартість чорної та червоної, вона не поступається їм в користі для людини.
У білій ікрі міститься близько 30% білка, який засвоюється набагато краще, ніж білки, що містяться у м'ясі та молочних продуктах. Крім того, до її складу входять:
- вітаміни A, D та Е;
- фолієва кислота;
- кальцій, фосфор та йод.
При вживанні білої ікри нормалізується кров'яний тиск та підвищується гемоглобін. Риб'ячий жир, який входить до складу білої ікри, допомагає при лікуванні захворювань серця та щитоподібної залози.
Різновиди білої ікри на будь-який смак
Практично всі риби, за виключенням сімейств лососевих і осетрових, виробляють білу ікру. В цю категорію входить ікра щуки, судака, сайди, мойви, тріски, минтаю. Кожній з них притаманні різні органолептичні властивості, що дозволяє значно урізноманітнити свій раціон, зробити його багатшим оригінальними смаками.
Ікра минтая
Це надзвичайно популярний сорт ікри, яка у великій кількості представлена на полицях магазинів. Продукт виглядає як біла паста й має специфічний, дуже впізнаваний смак. Завдяки низькій калорійності ікру минтая відносять до дієтичних продуктів.
Ікра тріски
За харчовою цінністю і смаковими якостями ікру тріски можна порівняти з багатьма благородними видами ікри. Вона має ніжний смак, в якому ледь помітний рибний відтінок. Ікринки тріски дуже маленькі, мають персиковий колір, що виглядає дуже привабливо в складі будь-якої страви.
Ікра мойви
Ікра мойви має дуже незвичайний, гострий смак, тому в натуральному вигляді її практично не вживають. Вона часто зустрічається у вигляді пасти. Для її приготування ікра мойви змішується з різними маслами, соусами та спеціями. За допомогою спецій смак продукту стає більш збалансованим та гармонійним.
Ікра сайди
Ікринки сайди мають порівняно великий розмір та особливу м'якість. Колір ікри в залежності від ступеня дозрівання може варіюватися від світо-жовтого до насичено-помаранчевого кольору. Продукт відзначається пастоподібною консистенцією та ніжним смаком з легкими морськими нотками.
Різноманітність застосування білої ікри
Найчастіше з білою ікрою роблять бутерброди, в приготуванні яких урівноважують солоний смак продукту вершковим маслом та свіжою зеленню. Білою ікрою можна фарширувати яйця та використовувати як начинку для млинців. Будь-який вид білої ікри буде прекрасним доповненням як добавка в соуси для рибних салатів, других гарячих страв. Тож можливостей для подачі білої ікри безліч, і кожного разу можна отримати новий оригінальний смак.
Рекомендації щодо вибору білої ікри
Щоб отримати користь та задоволення від вживання білої ікри, необхідно правильно вибрати продукт. При виборі в першу чергу варто звернути увагу на:
- дату виробництва продукту — період літо-осінь свідчить про використання свіжої сировини;
- інгредієнти, які входять до складу — основними компонентами мають бути сама ікра та сіль, інші складові повинні бути присутні в мінімальній кількості;
- відсутність стороннього запаху та однорідність кольору.
Вибираючи білу ікру, перевагу слід віддати перевіреним постачальникам, які дбають про репутацію та не допускають неякісний продукт у свій асортимент. Звернувшись в інтернет-магазин «Ікорний Дім», кожний відвідувач має можливість придбати білу ікру, яка принесе користь та насолоду від споживання високоякісного продукту.