Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ікра чавичі — вишуканий делікатес з насиченим смаком та ароматом
Якщо ви хочете додати до свого меню щось дійсно особливе, то пропонуємо зупинити свій вибір на червоній ікрі чавичі. Такого рідкісного представника лососевих не даремно називають королівським, адже це дуже цінна промислова риба. Чавича вирізняється надзвичайно смачним м'ясом та не менш смачною ікрою. Наш магазин «Ікорний Дім» пропонує любителям морепродуктів відчути все багатство смаку ікри чавичі та отримати справжню гастрономічну насолоду від споживання продукту.
Особливості ікри чавичі
Головна особливість ікри чавичі — це її ексклюзивність. Риба виходить на нерест лише один раз в житті у віці 3-7 років, до того ж її популяція дуже обмежена, тому видобуток ікри знаходиться під строгим контролем. А це формує великий попит на даний дефіцитний продукт.
Любителі дарів моря віддають перевагу ікрі чавичі за її унікальні особливості, такі як:
- ніжна текстура з м'якою оболонкою ікринок, що легко тане в роті;
- делікатний смак, який дарує вишукану насолоду;
- благородна гіркуватість, що підкреслює ексклюзивність продукту;
- злегка гострий присмак, який надає ікрі пікантності.
Такий смачний і поживний продукт — чудова основа для кулінарних експериментів. З використанням ікри чавичі можна приготувати безліч різноманітних страв і кожна з них матиме свій унікальний смак. Продукт є ідеальним компонентом холодних закусок, салатів. Поєднання червоної ікри чавичі з іншими продуктами в гарячих стравах надає їм вишуканості та пікантності. І звичайно не варто відмовлятись від традиційних страв — бутербродів та млинців. Знавці морепродуктів рекомендують до ікри чавичі подавати сухі білі вина та шампанське.
Корисні властивості ікри чавичі
Червона ікра чавичі є дієтичним продуктом, тому вона має особливий попит у людей, які дбають про стан свого організму та ведуть здоровий спосіб життя. Також продукт буде корисний для дітей та літніх людей, оскільки є джерелом високоякісного білка, який легко засвоюється організмом та омега-3 поліненасичених жирів, що є необхідними для його нормального функціонування.
Ікрі чавичі містить високу концентрацію корисних для організму людини елементів:
- Вітаміни групи B — впливають на обмінні процеси, регулюють роботу нервової системи. B1 нормалізує травлення, B2 є важливим компонентом окисно-відновних реакцій, B12 позитивно впливає на кровотворення та функціонування шлунково-кишкового тракту.
- Ретинол — є важливим елементом, що забезпечує нормальний ріст та допомагає в збереженні гостроти зору, сприяє зміцненню імунітету та кісткової тканини.
- Токоферол — антиоксидант, який сповільнює окисні процеси в організмі та забезпечує підтримку нормальної роботи репродуктивної системи.
- Вітамін D — допомагає в засвоєнні кальцію та фосфору, зміцнює імунітет;
- Аскорбінова кислота — є учасником більшості біохімічних процесів, стимулює розумову активність, підвищує імунітет та допомагає протидіяти шкідливим чинникам.
Червона ікра чавичі також багата на мікро- та макроелементи, включаючи залізо, йод, кальцій. Вживання продукту сприяє зміцненню кісткової тканини, нормалізації травлення та енергетичного обміну, запобігає виникненню анемії.
На що варто звернути увагу при виборі ікри чавичі
Вибираючи продукт, особливої уваги заслуговують наступні аспекти:
- Дата виготовлення — вказує на свіжість сировини, яку використовував виробник. Якщо виготовлення збігається з періодом нересту чавичі, то це свідчить, що продукт виготовлений зі свіжовиловленої риби, в іншому випадку — використовувалась заморожена сировина.
- Зовнішній вигляд продукту. Пакування ікри в скляні банки дозволяє уважно оглянути їх вміст. Ікринки продукту повинні бути насиченого однорідного кольору, відділені одна від одної, їх стандартний розмір має становити 6-7 мм.
Придбати високоякісну ікру чивичі можна, звернувшись до перевіреного постачальника. Це гарантує свіжість та максимальну користь продукту.